A fa ajtó az esztétikum és a stílus szempontjából

A fából készült ajtók gazdag szemcsézéssel, egyedi erezettel és természetes megjelenéssel rendelkeznek. Ezáltal valamennyi fa ajtó egyedülálló eleganciát és karaktert kölcsönöz az épületeknek. Számos elismert építész és tervező előszeretettel alkalmazza a fából készült ajtókat az épületek sajátos arculatának megteremtése érdekében.
A fa nyílászárók széles választékban érhetők el, lehetőséget adva az egyedi stílusok és igények kielégítésére. A különböző fafajták és színek lehetővé teszik, hogy ezek az ajtók tökéletesen illeszkedjenek az épület stílusához és környezetéhez.

 

Hőszigetelés, energiahatékonyság és fenntarthatóság

A fa ajtó kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A modern technológiával, fából készített ajtók hatékonyan szigetelnek a külső elemekkel szemben, megőrizve a belső hőmérsékletet. Ennek köszönhetően csökkenthetjük a fűtési és hűtési költségeket, és hosszú távon energiát takaríthatunk meg.
Mindemellett az is egy kiemelt szempont – főleg az utóbbi időben –, hogy ez a megoldás egy környezetbarát választást jelent. A fa, mint alapanyag – természetesen abban az esteben, ha tudatos erdőgazdálkodásból származik –  fenntartható forrásból származik. Amennyiben ugyanis az erdőgazdálkodás a tudatosság és a fenntarthatóság elvei szerint történik, a fából készült nyílászárók környezeti lábnyoma sokkal kisebb, mint a más anyagból készült alternatíváknak. A fa ajtó gyártása során ráadásul jóval kevesebb energiát használnak fel, és azok karbantartása is egyszerűen megoldható.
Mindez azt jelenti, hogy a fa ajtó gyártása kevésbé terheli a környezetet, és hozzájárul a fenntartható jövőhöz.

 

Változatos és esztétikus formák

A fa alapanyagból készített ajtók egyedülállóan változatos és esztétikus formában érhetők el, és képesek kielégíteni minden igényt és stílust. Az egyedi szemcsézés, az egyedi erezet és a természetes megjelenés olyan vonások, amik egy fa ajtót különlegessé tesznek és karakterrel ruháznak fel. A fa természetes szépsége az épületek arculatának egyedi stílusát erősíti, és elismerést vált ki a látogatókból.
Köszönhetően a fa alapanyag elképesztően sokrétű tulajdonságának, széles választékban elérhetők a legkülönbözőbb formákban és stílusokban, így biztosítva, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének és az épület stílusának megfelelő ajtót. A különböző faanyagok választása lehetőséget ad az anyagminőség és a szín kiválasztására is, így az ajtók tökéletesen illeszkedhetnek az adott környezethez és tervezési elképzelésekhez.

 

Érdemes néhány szót ejteni a fa ajtó karbantartásáról is

A fa ajtók fenntarthatósága mellett a karbantartása is kiemelkedő. A modern gyártási folyamatoknak köszönhetően ezek a nyílászárók sima felülettel rendelkeznek, és könnyen tisztíthatóak, így a por sem marad meg bennük könnyen. Megfelelő gondozás mellett, ahogyan a fa ablak oldalunkon is írtuk, hosszú éveken át megőrizhetik eredeti szépségüket. Akár védőolaj, akár balzsam használatával megvédhetjük a fát a nedvesség, por és napfény káros hatásaitól.

A hosszú élettartam és fenntarthatóság pedig azt is jelenti, hogy választásuk  jó döntésnek számít mind a környezet, mind pedig az otthonunk szempontjából.

Mindent összevetve tehát, ha olyan nyílászárót keres, amely ötvözi az esztétikát, a minőséget és a fenntarthatóságot, a fa ajtó ideális választást fog jelenteni. Csak ismételni tudjuk magunkat, hiszen ezek az ajtók valóban egyedülálló karaktert és meleg hangulatot kölcsönöznek otthonának, miközben energiahatékonyak és környezetbarátok.
Döntsön a fa ajtó mellett, és tegye otthonát vonzóbbá és fenntarthatóbbá! Keressen bennünket, a megoldás a kezünkben van.

Lépjen velünk kapcsolatba, és rendeljen minőségi fa bejárati ajtót hogy biztosíthatja lakása kifogástalan biztonságát és esztétikus megjelenését! Elérhet minket telefonon, illetve e-mailben is, vagy egyszerűen kérjen ajánlatot árajánlatkérőnk segítségével. Minden megkeresésre a legrövidebb időn belül válaszolunk!

Fa bejárati ajtók

Fa Bejárati ajtó alapanyaga: termékeink borovi, vörösfenyő és trópusi meranti, illetve bármilyen fajtájú faanyagból, három rétegben ragasztva, hossztoldott vagy toldásmentes felülettel készülnek, igény szerint. EURÓ 68mm, EURÓ 78mm, EURÓ 92mm szerkezeti vastagság.

Bejárati ajtó keresztmetszeti méretei : 68 x 120 mm, 78 x 120 mm, 92 x 120 mm

Bejárati ajtó vasalata: német gyártmányú, ROTO ill. MACO 101 korrózió védett mely tartalmazza a hibás működtetés gátlót ill. résszellőztetőt. Öt ponton záródó biztonsági zár.

Bejárati ajtó kilincse: HOPPE többféle színben választható.

Fa Bejárati ajtó üvegezése:

  • 4-16-4 réteg-felépítésű, löve hőszigetelt üveg Ug=1.0 W/m2K Argon gázzal töltve.
  • 4-12-4-12-4 réteg-felépítésű, lőve hőszigetelt üveg Ug=0.7 W/m2K Argon gázzal töltve.
  • 4-16-4-18-4 réteg-felépítésű, lőve hőszigetelt üveg Ug=0.5 W/m2K Argon gázzal töltve.

Bejárati ajtó légzárása: A szárnyban körbefutó,kettős szilikon alapú gumitömítés.

Bejárati ajtó színre kezelése: termékeinket vizes bázisú, lazúros, ipari MILESI vastagrétegű festékkel vonjuk be, festékszóró eljárással.

Bejárati ajtó – otthonunk biztonsága

Ha Fa bejárati ajtót szeretnénk felszereltetni új otthonunkba, esetleg a régit szeretnénk kicserélni, így korszerűsítve lakásunkat, akkor több szempont is eszünkbe ötlik.

  • első a biztonság, ezért olyan bejárati ajtót kívánunk választani, amely véd a betörések és a rongálások ellen;
  • tartós, masszív bejárati ajtót képzelünk el, minőségi alapanyagokból, amely a legkorszerűbb kezelési eljárásokkal segíti a hosszú éveken át tartó gondmentes működést;
  • egyedi, kellemes és természetes kivitelezésű bejárati ajtót álmodunk meg, akár különleges üvegbetétekkel, s kézre álló kilinccsel;
  • s végül versenyképes, kedvező költségkerettel számolunk.

Mindezen követelmények felállítását követően keressen fel minket, s igyekszünk harmonikus összhangot teremteni lakása és a bejárati ajtója között. Teremtse meg velünk, Önről, családjáról és otthonáról az első, pozitív benyomást, különleges, sajátos bejárati ajtójával!

Munkánk zajmentes, falbontást és kőműves teendőket nem követel meg és port, piszkot nem eredményez. Műszaki felméréssel, szaktanácsadással, egyedi méret gyártásával, precíz beépítéssel várjuk hívását.

Miért érdemes fa bejárati ajtót választanunk?

Otthonát mindenki igyekszik a sajátos szokásainak megfelelően, praktikusan, kényelmesen és esztétikusan berendezni. Mindez azonban nem csupán a belső terekre jellemző, a ház külső megjelenésének tekintetében is hasonló szempontok dominálnak.

Az első dolog, ami meghatározza otthonunkat, a bejárati ajtó, ennek megfelelően erre a nyílászáróra különösen fontosak a fentebb említett kritériumok, továbbá a biztonságot is elsősorban a bejárati ajtó hivatott szolgálni.

Egyre szélesebb körben hódítanak napjainkban a műanyag nyílászárók, azonban a klasszikus fa bejárati ajtók népszerűsége továbbra is töretlen, melyet számos kedvező tulajdonságuknak köszönhetnek. A fa bejárati ajtók, szemben műanyag társaikkal, első pillantásra meghitt és természetes megjelenést kölcsönöznek a háznak, mellyel már kívülről otthonosabbá teszik azt. A jól kivitelezett fa bejárati ajtók emellett masszívak, hosszú időn át megőrzik minőségüket, valamint a biztonság szempontjainak is maradéktalanul megfelelnek.

Válasszon fa bejárati ajtót, válassza a Perdi-Fa Kft.-t!

Szeretne minőségi nyílászárókat otthonába?

Tekintse meg nyílászáró kínálatunkat!

SZÍNMINTÁINK:

A teljes színminta megtekintéséhez kattintson a képre!

Hogyan díszíti az ajtó otthonunkat?

A bejárati ajtó az első dolog, melyet vendégeink meglátnak egy-egy látogatás során, így nagyon fontos tényező otthonunk megítélése szempontjából. A bejárati- és beltéri ajtók nem csupán hasznossági, de esztétikai szempontból is jelentős szerepet töltenek, sokat elárulnak a tulajdonos stílusáról és ízléséről.

A bejárati ajtó mellett a beltéri ajtók is hozzájárulnak a lakás összképének jó megítéléséhez, így a bútoroknak és az ajtónak azonos stílusúnak kell lennie. A fa bejárati- és beltéri ajtók barátságos és otthonos hatást nyújtanak lakásunk berendezésébe, így érdemes élnünk ezekkel az elemekkel. A fa bejárati- és beltéri ajtók gyakran sokkal tartósabbak és masszívabbak műanyag társaiknál, így nagyobb biztonságot és hosszabb élettartamú ajtókat kaphatunk ezzel a választással.

Ha Ön is klasszikus elemeket szeretne használni otthona berendezése során, válassza az ízléses fa bejárati- és beltéri ajtókat! Keresse fel cégünket elképzeléseivel és találja meg a megfelelő fa ajtókat lakásába!

Műanyag és fa bejárati ajtók társasházakban

Gyakori kérdés, hogy nyílászárót válasszunk otthonunkba: milyen műanyagot vagy fát? Nézzük mit tartsunk szem előtt egy társasházi lakás bejárati ajtójánál.

Egy bejárati ajtó kiválasztása sok szempontot magába foglaló feladat. Felmerül a hő- és hangszigetelési képesség, valamint az esztétikum, az időtállóság és az ár.

A műanyag bejárati ajtó sokaknak kevésbé esztétikus megoldás, ám jóval olcsóbbak, mint fából készült társa. Társasházi lakásoknál talán előnyösebb, hiszen jobb szigetelő, mint a fa ajtó, így egy hűvös-hangos lépcsőháztól kiválóan megóvja lakását. Nagyon egyszerűen tisztítható és karbantartható.

A fa bejárati ajtó már egy drágább kategória az alapanyag és az esztétikum miatt. Több törődést igényel a műanyagnál, nehezebb megóvni hosszútávon. Társasházi lakás esetében viszont nincs kitéve időjárási körülményeknek. A szigetelése nem olyan tökéletes, mint a műanyag bejárati ajtóknak, így megóvhatja lakását a páralecsapódás általi penésztől (csak arra hajlamos környezetben).

Mindkét típusnál körültekintően kell választani, hiszen a piac kínálata nem mindig tökéletes. A mi kínálatunkból azonban bátran válogathat: szakszerű, magas minőséget garantálunk mind a fa, mind a műanyag nyílászárók esetében!