Facebook
Youtube
Blogger
Instagram
Twitter

Cím: Bonyhád, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. | Kérdése van? Telefonáljon!+36 20 355 11 81 +36 20 288 34 98

perdifa@gmail.com

A műanyag nyílászárók és fa nyílászárók ápolása

műanyag nyílászárók A napjainkban leggyakrabban használatos nyílászárók között a fa és a műanyag nyílászárók szerepelnek. Mindkét alapanyagnak megvannak az előnyei, és a kismértékű hátrányai, amik lehetővé teszik, hogy mindenki kiválassza a számára ideálisat közülük. A vásárlást és beépítést követően még mindig nem nyugodhatunk meg teljesen, hiszen vannak még további teendők, amik ránk, új tulajdonosokra várnak. Ezek a teendők az ápolás, karbantartás, tisztítás.

A fa nyílászárók és a műanyag nyílászárók különböző bánásmódot igényelnek, máskülönben nem tudják hosszú távon megőrizni az eredeti tulajdonságaikat. Senki sem szeretné, ha az ablakok, ajtók idő előtt kifakulnának, megrepedeznének, elkorhadnának vagy más módon, idejekorán látszódna meg rajtuk a használat.

A műanyag nyílászárók egyik előnye, hogy minimális törődést igényelnek. A korszerű műanyag nyílászárók már ellenállóak az időjárással szemben, az UV sugárzás sem árt nekik. Elegendő, ha tisztítószerrel átitatott ronggyal áttöröljük őket. Fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy szemcsementes, ne maró hatású terméket és puha rongyot használjunk, különben a védőréteg látja kárát a műanyag nyílászárón. Érdemes még egy kis figyelmet fordítani a gumi tömítések és a vasalatok olajozására, hogy ezzel is elősegítsük a hosszabb élettartamuk megőrzését.

A fa nyílászárók egyediek, látványosak, viszont kényesebbek is, hiszen természetes anyaguk a környezeti hatások következtében fokozatosan változik. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy ha a tisztítás mellett ápoljuk is a fát. A legjobb erre a célra a készen kapható, speciális ápolószerek egyike, a Milesi Hydrocrom XGC-35 felület felújító folyadék, amit puha ronggyal vihetünk fel a letisztított felületre. A tömítéseket ezeknél a nyílászáróknál is puhán kell tartani, erre a célra éppúgy kiváló az olajozás, mint a műanyag típusoknál.

Amennyiben fa, illetve műanyag nyílászárók érdeklik, keressen fel minket megadott elérhetőségeink egyikén és tudjon meg többet az általunk forgalmazott termékekről Budapesten és környékén!

Share Button
Azonnali elérhetőség