A légkamra a műanyag nyílászáró titkos fegyvere

febr 10, 2023 | Ablak, nyílászáró - hasznos információk

A műanyag nyílászáróról ki lehet jelenteni, hogy egyedülálló, mert csak ez az ablak készül légkamrákkal. A légkamrák feladata, hogy a szigetelés működjön.

A műanyag olyan anyag, ami önmagában is képes hőszigetelést produkálni, de a nyílászáró teljesítménye ezen a téren tovább növelhető. Az ablak profiljába légkamrákat helyeztek el, amik több légréteget hoznak létre, attól függően, hogy mennyi a légkamrák száma. Minél több a légkamra egy műanyag ablak profiljában, annál jobb a teljesítménye.

A légrétegek számának nagysága befolyásolja a műanyag ablak szigetelő képességét. A sok légkamra jól hangzik ugyan, de figyelembe kell venni, hogy a nyílászáró profiljának megnöveli a nagyságát. A beépítési mélység és a profilok vastagsága van, ahol határokba ütközik.

A hat légkamrával gyártott ablak profilokban már meg lehet bízni, mert egy ingatlant megbízhatóan meg tud védeni a hőingadozástól és a kellemetlen zajoktól is. Érdemes tehát az ablak mélyére nézni, mielőtt döntene új nyílászáró, illetve ablakcsere ügyben!

Szeretne minőségi nyílászárókat otthonába?

Tekintse meg nyílászáró kínálatunkat!