A fa nyílászáró kiválasztásának szempontjai

júl 20, 2023 | Ablak, nyílászáró - hasznos információk

A nyílászáró fából gyártott modelljeinek az élettartama nem olyan rövid, mint azt sokan gondolják. Jó döntésekkel és egy kis figyelemmel sokáig marad szép az ajtó, ablak.

Az ajtók nagyobb amortizációnak vannak kitéve, mint a fa ablakok, ennek oka a sűrűbb használat és a nyílászáró kiterjedtebb felülete.

Olyan nyílászárót érdemes előnyben részesíteni, ami tömör fából készül, nem pedig üreges kialakítású. Az ajtó anyaga mellett a felületkezelése is sokat számít. A természetes anyag kényes a környezeti tényezőkre, a hőmérséklet, a napfény, a levegő páratartalma is könnyen változást idézhet elő benne és leginkább negatív irányban.

A vetemedés, fakulás, megduzzadás ellen felületi impregnálást alkalmaznak, de érdemes a nyílászárónak ideális körülményeket biztosítani hosszú távon. A megfelelő beépítés sokat számít, mert a beállítás és a keretbe illesztés milyensége befolyásolja az élettartamot. A rosszul beállított nyílászáró használat közben szorulhat, kophat. A zsanérok és csavarok meghúzása, tisztítása és kenése is segít az ajtó megóvását.

Címkék:

Szeretne minőségi nyílászárókat otthonába?

Tekintse meg nyílászáró kínálatunkat!