A fa ablakok ápolásáról

márc 16, 2023 | Ablak, nyílászáró - hasznos információk

A fa ablakok egyediek, a természetes alapanyaguknak köszönhetően pedig kellemes, otthonos hangulatúvá varázsolják az ingatlant. De hogyan kell őket ápolni?

Aki picit is beleásta már magát a nyílászárók témakörébe, az bizonyára tudja, hogy a fa nyílászárók bár gyönyörűek és jól hőszigetelnek, ápolásra szorulnak. Ha törődünk velük, sokáig megőrzik szépségüket és akár évtizedekig megállják majd a helyüket.

Először is a legfontosabb, hogy eltávolítsa a port és a többi szennyeződést. Ehhez semmiképp se használjon agresszív, maró hatású tisztítószereket, mert kárt tehetnek az élő fában! Egy puha rongy és egy kis mosószeres víz általában megteszi a hatását, de fontos, hogy ne bő vízzel dolgozzon. Ezután egyenletesen vigye fel a felületre a boltban kapható ápolóbalzsamok vagy ápoló lakkok egyikét. A műveletet érdemes félévente, de legalább évente egyszer elvégezni.

Amennyiben a fa ablakok iránt érdeklődik, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére a nyílászárókkal kapcsolatban.

Szeretne minőségi nyílászárókat otthonába?

Tekintse meg nyílászáró kínálatunkat!